• Venkovní terasy

    17.1.2015 | autor: redakce | sekce: Zahrada

    Dřevo je prostě dřevo. Tento úžasný přírodní materiál přináší skvělý feeling, i když je oproti WPC terasám náročnější na údržbu. Obzvláště dnes je dřevo díky své estetičnosti běžným doplňkem zahrad, neboť v zahradní architektuře působí přírodním teplým dojmem.

    Nyní si představíme jednotlivé materiály a jejich výhody a i nevýhody při využití pro stavbu venkovní terasy.

    Dřevěné terasy

    Barva, kresba, vůně, výrazná struktura a příjemný pocit při chůzi: Každá terasová podlaha ze dřeva oplývá jedinečností tak, jak ji dokáže vytvořit pouze příroda sama.

    Klidná nebo živá, útulná nebo elegantní, lineární nebo plná fantazie – terasová prkna jsou velmi ovlivněna rozdílným vkusem svých majitelů.

    Dřevěná terasa se vyrábí ze sušeného dřeva, které se posléze zpracovává, aby bylo docíleno přesnějších rozměrů jednotlivých prken.

    Vyrábí se ze dvou rozdílných druhů dřeva:

    Z běžných dřevin – jako je například borovice, sibiřský modřín nebo cedr.

    Z exotických dřevin – jako je například Padouk, Merbau, Teak a Ipe

    Pro realizaci venkovních teras se často používá tepelně upravené dřevo. Tepelně upravené dřevo (Thermovood) je druh materiálu s inovovanou strukturou dřeva dosaženou tepelnou a vlhkostní úpravou, která pozitivně ovlivňuje a zlepšuje nejen trvanlivost, ale i další fyzikální a mechanické vlastnosti.

    Exotické dřeviny se velmi dobře uplatňují při stavbě venkovních teras, jako obložení bazénů apod. Hrubá drážka a jejich tvar je konstruován tak, aby bylo minimalizováno nebezpečí smyku u bazénů a také, aby se dobře čistila.

    dřevěná terasaWPC terasy

    WPC terasy jsou složené z dřevo-plastových desek (prken). Jejich výhodou je jejich bezúdržbovost. K úklidu Vám postačí zahradní hadice a voda. Vypadají skvěle a navozují velmi příjemnou atmosféru. Při dotyku bosou nohou jsou WPC prkna velmi příjemná a je tak možné je použít téměř kdekoliv.

    Hlavní výhody WPC jsou: velmi odolný materiál, odolný proti vlhkosti, plísním, hnilobě, termitům i hmyzu, 100% ekologický a zdravotně nezávadný, neobsahuje toxické látky, není kluzký, snadné čistění a další.

    dřevoplastová terasaVenkovní keramická dlažba

    Pokud nemá někdo v lásce dřevo, může pro realizaci použít venkovní dlažbu na terasu. Je velmi důležité, aby byla mrazuvzdorná, jelikož má skvělé provozní vlastnosti. Její největší výhodou je jednoduchá pokládka třeba na rektifikační terče, je odolná proti zatížení, zajišťuje bezpečnost chůze a protiskluznost.

    venkovní dlažba

    Rate this post