• dvere do pouzdra vilen door

    Posuvné dveře do pouzdra vám v místnosti ušetří až 2 m2

    13.5.2020 | autor: redakce | sekce: Byt a dům, Inzerce

    Posuvné dveře jsou ideální k použití všude tam, kde potřebujete ušetřit místo. Jistě jste se s tím už při zařizování nějakého pokoje sami setkali. Co s prostorem za dveřmi? Pokud se bavíme o klasických dveřích s křídlem, místo za musí zůstat nevyužité, aby bylo možné je naplno otevřít. A pokud trpíte na nedostatek volného prostoru, hodí se každý využitelný decimetr.

    Jak nejlépe využít zasouvací dveře?

    Zasouvací dveře představují perfektní řešení pro obývací pokoje. Obývák je středobodem celé domácnosti a zároveň místností, jíž se často prochází. Dveře do něj jsou hojně používané a velmi často zůstávají otevřené. K tomu je posuvná varianta naprosto vhodná. Posuvné dveře navíc vypadají elegantněji než ty běžné, což se v obývacím pokoji, který je vaší vizitkou a místem, které ukazujete svým návštěvám, hodí.

    Uplatnění najdou zasouvací dveře také v chodbách, šatnách či koupelnách, a to z důvodu šetření místem. V koupelně navíc odvedou dobrou práci i při odvětrávání vlhkosti. Jsou prodyšnější a snadněji je lze nechat pootevřené.

    Další nespornou výhodnou těchto dveří je tišší provoz. Vyhnete se hlasitému cvakání kliky a práskání dveřmi. Pokud tak uvažujete o rekonstrukci bytového jádra či svého rodinného domku, poslouží vám posuvné dveře jako prostředek pro zvýšení praktičnosti svého bydlení. Ušetřit s nimi můžete až 2 metry čtvereční prostoru.

    dvere do pouzdra vilen door

    Posuvné dveře do pouzdra šetří místo a zkrášlují interiér

    Šoupací dveře se vyrábí a instalují ve dvou variantách lišících se tím, kam dveře při otevírání zajíždějí. První možností je nechat dveře na vnější straně stěny. Tím se sice vyhnete složitějším stavebním zásahům do vašeho interiéru, ale dveře jsou v takovém případě viditelné, a především zasahují do prostoru. Přijdete tak o obě zásadní výhody posuvných dveří – šetření prostoru a design.

    Posuvné dveře do pouzdra naopak do prostoru místnosti nijak nezasahují. Je sice potřeba zeď, do které se nainstaluje pouzdro, stavebně upravit, získáte ale více místa, kam umístit svůj nábytek a dveře při otevření nikdo neuvidí.

    Dveře do pouzdra se konstruují ve standardních rozměrech tak, aby je bylo možné zakomponovat do všech běžně stavěných zdí. Pouzdro lze umístit jak do zděných, tak do sádrokartonových příček.

    Kvalitní povrchy posuvných dveří Vilen Door

    Chloubou a dalším důvodem, proč jsou posuvné dveře do pouzdra od Vilen Door dobrou koupí, je jejich povrchová úprava. Dveře jsou s ní nadstandardně odolné, vydrží vám tak sloužit desítky let. Vybrat si je navíc můžete v různých barevných provedeních i vzorech, z nichž některé jsou perfektní imitací přírodních materiálů. Veškeré povrchové úpravy těchto posuvných dveří jsou zdravotně nezávadné, neobsahují roztoky, formaldehydy, plastifikátory ani jiné podobné látky, které by mohly jakkoliv škodit zdraví.

    Povrchová úprava posuvných dveří Vilen Door je dostupná ve dvou variantách:

    Vilen Premium

    Povrchy Vilen Premium jsou vyrobené z vysoce slisovaného tvrdého plastu (polypropylenu). Ten dveřím přináší vysokou odolnost vůči mechanickému poškození a chemickým vlivům. Nemusíte se tak bát, že byste svojí nešikovností dveře poškrábali. Zároveň se do nich můžete pustit jakýmkoliv čisticím prostředkem, což velmi usnadní jejich údržbu. Žádné přelakování nevyžadují, stačí je v případě, že vám přijdou špinavé, otřít hadrem a máte vystaráno.

    Odolnosti přispívá také vícevrstvá struktura materiálu, která zabraňuje jakékoliv deformaci dveří a tvorbě trhlin. Dveře odolávají vodě a zvýšeným teplotám. Mají zaoblené hrany, což eliminuje neestetické odlupování vrchní vrstvy laku a obrušování hran.

    Vilen Optima

    Kouzlo povrchové úpravy Vilen Optima spočívá v impregnované a vysoce odolné fólii, známé také jako fotofólii. Ta je pro ještě vyšší odolnost potažená tenkou vrstvou laku, který vytváří optický 3D efekt. Při pohledu na dveře vám tak přijde, že se díváte na dveře z přírodního dřeva. Za výrazně nižší cenu, než za kterou byste pořídili dřevěný masiv, tak máte s posuvnými dveřmi s dřevěným vzorem stejný vizuální zážitek.

    Na co si dát při vybírání posuvných dveří pozor

    Při vybírání posuvných dveří je nutné uvažovat o tom, jakým stylem je budete otvírat. Jinými slovy, jakou úchytku k nim pořídíte. Na výběr obvykle máte mezi madlem a mušlí. Pokud zvolíte madlo, které vyčnívá z povrchu dveří, musíte počítat s tím, že nepůjdou naplno zasunout. Z například 90 cm širokých dveří se tak najednou může stát 80 cm široký průchod, což už může hrát roli, typicky při stěhování objemnějších předmětů. Stejný problém může nastat s mušlí, umístíte ji pouze na širší stranu dveří. Chcete-li tak mít možnost dveře zasunout do pouzdra celé, ověřte si, zdali jde vámi vybraný model osadit mušli na úzkou stranu dveří, vytvořit tedy tzv. čelní úchyt.

    Rate this post