• swimming pool

    Zvolte to správné zastřešení bazénu

    13.5.2024 | autor: David K. | sekce: Zahrada

    Pořídili jste si bazén na zahradu? Ať už bude zapuštěný nebo nadzemní, určitě byste měli řešit jeho zastřešení. Díky němu si totiž prodloužíte nejenom koupací sezónu, ale nebudete muset tak často čistit vodu a ta bude v letních měsících daleko teplejší. Bazénové zastřešení přináší zkrátka spoustu výhod. Pokud se pro něj rozhodnete, nabízí se vám hned několik variant provedení.

    Mobilní zastřešení a plachty

    Jestliže jste investovali do nadzemního bazénu, pak si můžete zakoupit mobilní zastřešení na bazén. Obvykle má podobu kopule připomínající fóliovník. Snadno a rychle jej odstraníte a můžete se věnovat koupání. Alternativou se pak stávají krycí plachty, které lze mimochodem použít také na zapuštěné bazény.

    Krycí plachty jsou levné, na druhou stranu je zapotřebí počítat s tím, že jejich životnost je omezená a jsou náchylnější na poškození. Stačí třeba prudší smršť krup a máte plachtu děravou.

    Propracovanější způsoby zastřešení bazénu

    V případě zapuštěných bazénu se nabízí ještě další varianty. Ty jsou pochopitelně vizuálně propracovanější a stojí více peněz. Krycí plachtě jsou svým způsobem podobné lamely. Ty jsou odolné, zabraňují propadnutí dítěte do vody a namotávat se nemusí pouze vně bazénu. V dnešní době lze box instalovat pod vodu, takže není nikde nic esteticky narušeno.

    Naprostou klasikou je pak zastřešení zapuštěného bazénu prostřednictvím jednotlivých dílů posuvných v kolejnicích. Nejčastěji se využívají hliníkové konstrukce. Výplně jsou pak tvořeny buď dražším čirým sklem nebo levnější polykarbonátem. Ten může mít pochopitelně i trochu tmavší zabarvení. Tento typ zastřešení umožňuje volbu odlišné výšky, ale také tvaru. Vedle kulatých variant existují také ty hranaté. Vstup do bazénu lze s tímto typem zastřešení uzamknout, takže se do něj dítě jednoduše nedostane. Tak neváhejte a zvolte typ zastřešení bazénu vhodný právě pro vás.

    Rate this post