• bamboo furniture

    Výhody a nevýhody bambusového nábytku

    11.3.2024 | autor: David K. | sekce: Zahrada

    Nábytek do domácnosti, ale také ven na terasu může nabývat nejrůznějších podob. A to především z pohledu výrobního materiálu. Jednou z možností je také bambus. Mnohými lidmi celkem nepoznaná a opomíjená tráva, která může dorůstat délky přes třicet metrů a dosahovat pevnosti kvalitní ocele. Pokud chcete vědět, jaké jsou klady a zápory bambusu, začtěte se do následujících řádků.

    Poznejte přednosti bambusu

    Pokud sáhnete po nejčastějších druzích bambusu využitelných v rámci nábytku, čeká vás celkem několik zajímavých výhod. Tou zásadní z nich je bezpochyby využití ekologického materiálu. Dále je to univerzálnost. Z bambusu lze vytvořit opravdu libovolný kus nábytku. Jsou to židle, stoly, pohovky, křesla, lehátka a mnohé další kousky. Mnozí ocení také antibakteriální vlastnosti oproti jiným výrobním materiálům.

    Ve výčtu předností bambusového nábytku bychom samozřejmě mohli dál pokračovat. Zapomínat nesmíme na barevnou stálost, včetně zachování krásné povrchové textury bambusu. Spolehnout se můžete na odolnost a pevnost. A pokud jde o nezbytnou údržbu, nečeká vás nic složitého. Stačí jen vzít navlhčený hadřík a otřít bambusový nábytek.

    Má bambus nějaké nevýhody?

    Určitě si dejte pozor, ať si pořizujete přírodní bambus, nikoliv ten doplněný o řadu chemických látek. Počítat byste měli také s tím, že bambusové dřevo obecně pracuje. K tomu je třeba přihlížet hlavně u venkovního nábytku. Jedním z těch větších záporů však může být pořizovací cena. Pokud totiž vsadíte na opravdu kvalitní a zároveň designově povedený bambusový nábytek, rozhodně si připlatíte oproti klasickému nábytku.

    Zvažte tedy pro a proti. Je však pravdou, že bambusový nábytek získává na své popularitě a je trendy. Když ho doplníte o moderní příslušenství v podobě polštářků a dalších doplňků, docílíte velice krásného a komfortního výsledku.

    Rate this post