• shower

    Sprchová kout nebo vana. Co si vybrat?

    25.3.2024 | autor: David K. | sekce: Ostatní

    Spousta lidí při zařizování koupelny řeší jednu zásadní otázku. Pustit se vybudování sprchového koutu nebo do prostoru usadit vanu? Neexistuje samozřejmě jednoznačná odpověď, protože každý z nás má trochu odlišné požadavky na hygienu, design a podobně. Pokud však stále nevíte, zda se rozhodnout po vanu nebo sprchový kout, přinášíme vám porovnání obou těchto řešení z různých úhlů pohledů.

    Prostor hraje zásadní roli

    V první řadě si musíte uvědomit, do jak velké koupelny chcete pořídit vanu nebo sprchový kout. Oba dva produkty se totiž prostorově zásadně liší. Sprchový kout bude mít tvar čtverce s délkou kolem 100 centimetrů. Vana už může na délku zabírat 160 centimetrů. A to je celkem zásadní rozdíl. Vaše prvotní dilema tak může celkem rychle vyřešit velikost koupelny.

    Následně byste se měli zamyslet nad tím, kolik vás žije v domácnosti a jak staří jste. V důchodovém věku se vám totiž nebude chtít stále lézt do vany a raději zvolíte sprchový kout. Výjimkou jsou samozřejmě ti, kdo si dlouhou relaxaci naložení ve vaně prostě nedokáží odpustit, a to ani přes vyšší věk.

    Finance a kompromis

    Zásadní roli při rozhodování sehrávají také finance. A to nejenom počáteční investice. Zamyslet se musíte také nad penězi souvisejícími se spotřebou vody. Pokud budete každý den napouštět plnou vanu vody, určitě vás to vyjde dráž než pětiminutová sprcha ve stoje.

    Na druhou stranu, můžete si zakoupit vanu, ve které bude dost prostor i pro sprchování. Taková vana nemusí být tak vysoká a zároveň může obsahovat masážní trysky. Jednoduše vsadíte na kompromis. Dále tu pak mohou být lidé, kteří neřeší prostor ani finance. Ti si pořídí obojí, díky čemuž ukojí své potřeby každý člen domácnosti. Nakonec se můžete zamyslet také nad tím, jak to provádět s údržbou vany nebo sprchového koutu. I zde mohou být drobné rozdíly v závislosti na tom, jakému produktu dáte zelenou.

    Rate this post