• wasp

    Nevíte jak na vosy a sršně? Poradíme vám

    20.12.2021 | autor: David K. | sekce: Ostatní

    Vosy a sršně, to je poměrně velký nepřítel mnohých z nás. Když se jim podaří vytvořit hnízdo někde poblíž vašeho bydlení, jde o hodně nezvané hosty. Navíc, někteří z nás jsou dokonce alergičtí na vosí bodnutí. To můžete nejenom nepříjemně bolet, ale zároveň způsobí i nežádoucí, ba dokonce život ohrožující alergickou reakci.

    Co přitahuje vosy a sršně?

    Ještě, než vám přineseme doporučení na odpuzovače tohoto bodavého hmyzu, zmíníme se o tom, proč se k vám vosy a sršně vlastně stahují. Jedním z důvodů může být sladké, které často necháte na stole na terase nebo v pergole. To je pro tento typ hmyzu velkým lákadlem. Na druhou stranu, jde o zabijáky jiného hmyzu v podobě much, kterých se tím pádem zbavíte. Otázkou je, co je lepší.

    Začněte přírodními odpuzovači

    Vaším odrazovým můstkem se mohou stát přírodní odpuzovače. Nemusíte hned kupovat zabijácké spreje a podobné věci. Na vosy a sršně vystačíte i s přírodními extrakty nebo to minimálně můžete zkusit. Jednou z variant je například kyselina octová. Tou byste měli potřít primárně rámy oken a dveří. Tento bodavý hmyz si potom rozmyslí, jestli chce vletět k vám domů. Pomáhá také hřebíček, chilli a v neposlední řadě citronová kúra.

    Když nepomůže příroda, je tu chemie

    Pokud všechny přírodní odpuzovače selžou a vás stále obtěžují vosy a sršně, je nejvyšší čas přejít na umělé výrobky. V dnešní době máte možnost zakoupit řadu nejrůznějších pastí na vosy. Výjimkou nejsou ani imitace vosích hnízd. Vosy jsou totiž teritoriálním hmyzem, takže když vidí, že někde už sídlí jiná skupina vos s větším hnízdem, povětšinou si najdou jiné místo k životu. Určitou alternativou se vám můžete stát ještě vonná svíčka s vůní citrónů. Potom jsou tu ještě hubící spreje, které vosy a sršně neodpuzují, ale doslova je usmrtí. Záleží tedy na vás samotných, jakému řešení v tomto směru dáte přednost.

    Rate this post