• Víte, jaká je barva roku 2019?

    8.7.2019 | autor: David K. | sekce: Ostatní

    Každý rok je vyhlašována barva roku a nejinak je tomu i letos. Za určování nového odstínu stojí hned několik renomovaných společností zaměřených na barvy libovolného typu, ať už jde o nátěry, interiéry a podobně. Právě ty na základě nejrůznějších výzkumů určují, jaká bude barva roku. A je pravdou, že obvykle se takový odstín uchytí na tolik, že určitě trendy a styl v mnoha oblastech.

    Loni byla barvou roku fialová, předloni zase zelená. A víte, jaká je barva roku 2019?

    Barvou roku je korálová

    Obecnou a hlavní barvou roku 2019 je korálová. Ano, tento přírodní odstín pocházející z podmořské hladiny, který byl vybrán různými společnostmi nejrůznějších odstínech. Například u firmy Sherwin-Williams to byl odstín Caver Clay, U společnosti Akzo Nobel odstín Spiced Honey a u velkého a známého koncernu Pantone jednoznačně zvítězil odstín Living Coral. Přesně tohle jsou korálové barvy, které se na základě mnohých průzkumů staly synonymem pro rok 2019.

    Barva roku 2019 byla vyhlášena na konci roku 2018. Už tehdy bylo víceméně jasné, v jakém barevném duchu se ponesete letošní rok.

    Navigator175 / Pixabay

    Korálová barva je příjemná

    Korálová barva pochopitelně není jen tak ledajakou barvou. Tento odstín symbolizuje řadu nejrůznějších věcí. Je to například útěcha, ochrana, naděje, ale také přístřeší. Povzbuzující barva nabízející nové šance a příležitosti. Podmanivost, hravost a optimismus, tohle všechno můžete hledat v korálové barvě, kterou si zamiluje naprosto každý.

    Není se proto čemu divit, že s korálovou barvou se nyní můžete setkávat v módním průmyslu, ale také v mnoha dalších oblastech, jakými jsou například bytové doplňky, interiéry, exteriéry a další. Korálová barva vás zkrátka nabije ve všech ohledech. Nyní když víte, jaká je barva pro rok 2019, nezbývá než čekat, jaká barva bude pro rok 2020.

    Rate this post
    Klíčová slova: , ,