• Červené a bílé víno dle chuti

    14.7.2019 | autor: David K. | sekce: Ostatní, Inzerce

    Víno je oblíbeným alkoholickým nápojem mnohých z nás. Sklenka tohoto dobrého nápoje dokáže povzbudit, uvolnit a hlavně polahodit. Vína jsou velice často podávána k nejrůznějším pokrmům. V závislosti na daném jídle je vhodné zvolit tu správnou odrůdu a také barvu vína.

    Bílá i červená vína se vyrábí v nejrůznějších variantách. Někdo dává přednost sladkému vínu, jiný má rád zlatou střední cestu v podání polosladké či polosuché příchutě a někdo vsadí na trpkou chuť. Možností je v tomto směru hodně a je jisté, že každý si přijde na to své.

    Jaká červená vína vedou?

    Pokud máte zájem o červené víno, pak se vaším cílem jednoznačně stanou tyto odrůdy. Mezi kvalitní se řadí odrůda Cabernet Sauvignon, Alibernet, Dornfelder, Frankovka, Neronet, Zweigeltrebe, Rulandské modré, André, Merlot.

    V rámci spravedlivé prezentace zmíníme také několik odrůd bílého vína, které je pochopitelně stejně populární, jako víno červené. U toho bílého vyzkoušejte odrůdy, jakými jsou Děvín, Irsai Oliver, Kerner, Pálava, Rulandské šedé, Hibernal i klasiku v podání Savignon a Chardonnay.

    Vína jako taková mohou samozřejmě nabývat i zcela odlišných podob, nejenom těch klasických.

    Co takhle šumivá vína?

    Kapitolou samou o sobě je šumivé víno. V tomto případě lze zmínit sekty Szigeti a Sekty Dufek. Ostatně, když už si budete vybavovat svoji domácí vinotéku, neopomínejte na žádný druh tohoto lahodného nápoje. K bílému a červenému vínu přidejte ta šumivá, ale také klasické sekty, či dokonce šampaňské. Nic z toho se vám určitě neztratí, ať už půjde o vaše osobní potěšení nebo rodinnou či společenskou událost. Vždy je příjemné, když můžete hostům nabídnout něco kvalitního a chutného k pití.

    V tomto směru vám může pomoci specialista na slovo vzatý, kterým jsou Vinotéky V&D, kde budete volit pouze víno od kvalitních vinařů.

    Rate this post
    Klíčová slova: , ,