• feels

    Zimní zahrada – Jaké máte možnosti?

    7.8.2023 | autor: David K. | sekce: Zahrada

    Zimní zahrada je součástí nemovitosti, o které s největší pravděpodobností každý majitel rodinného domu. Jedná se o prosklený prostor obývaný nejenom v letním, ale také v zimním období. Taková prosklená terasa přinášející dostatek pohodlí a komfortu. Obvykle je vybudována tak, aby zajišťovala výhled do zahrady a navazovala na vstupní otvory třeba do obývacího pokoje.

    Promyslete zimní zahradu od A až do Z

    Pokud uvažujete o zimní zahradě, vyplatí se znát možnosti, jaké se vám nabízí. Zároveň byste měli do důsledku promyslet, k čemu všemu vlastně takovou zimní zahradu budete využívat. Stane jen vaší venkovní pracovnou nebo bude místem, kde se budete scházet s rodinou, obědvat a relaxovat? Umístěna v ní dokonce může být i vířivka.

    Dalším krokem na zvážení je velikost zimní zahrady. Tu promyslete a zároveň se postarejte nejenom o připravenost stavby, ale také případné stavební povolení.

    Možnosti realizace zimní zahrady

    Pakliže se zaměříme na samotné provedení zimní zahrady, nabízí se hned několik variant provedení. V první řadě si rozmyslete, jaký použijete stavební materiál. Zimní zahrada nemusí být zkonstruována jenom ze dřeva, jak by si mohl, kdo myslet. Čím dál populárnější je hliník, který v mnohém navazuje na ostatní prvky moderních novostaveb. V závislosti na tom, v jakém ročním období budete obývat zimní zahradu neopomínejte ani na volbu správného zaklení. Trojsklo s sebou jistě přinese větší benefity.

    Nakonec popřemýšlejte také o vhodné osvětlení v nočních hodinách. Vhod vám může přijít správné vytápění v zimě, a naopak optimální zastínění pro letní obývání zimní zahrady. Hodně populární jsou například markýzy, venkovní žaluzie nebo speciální rolety. Vše lze ovládat nejenom manuálně, ale také elektronicky. Na své si v tomto směru přijde zkrátka každý, o čemž se můžete přesvědčit při plánování nové zimní zahrady.

    Rate this post