• kotvicnik

    Přírodní pomocníci, kteří pomůžou s vitalitou i energií

    28.7.2023 | autor: David K. | sekce: Ostatní, Inzerce

    Občas se přistihnete, že vám během dne schází tolik potřebná energie? Káva už „nefunguje“ a po energetických nápojích plných cukru a dalších kontroverzních látek sahat nechcete? Zapojte do procesu přírodní společníky, kteří vám pomohou s vitalitou i energií.

    Kotvičník ocení nejen pánové

    Kotvičník zemní platil dlouho za bylinku určenou výlučně mužům. S postupem let a novými poznatky jeho benefitů stále častěji využívají také ženy. Tahle nenápadná bylinka se žlutými kvítky totiž dokáže podpořit libido, energii, ale i svalový tonus. Kotvičník navíc umožňuje rychlejší regeneraci (např. po cvičení) a podle některých výzkumů má dokonce tendence zvyšovat produkci mužského pohlavního hormonu testosteronu.

    Ženšen dodá energii a podpoří mozek

    Ženšen můžeme bez nadsázky považovat za jeden z největších pokladů čínské medicíny. Už od pradávna se v lidovém léčitelství využíval jako prostředek podporující fyzickou a duševní výkonnost, paměťové funkce i vitalitu. Některé zdroje dokonce tvrdí, že pravidelné užívání ženšenu přispívá k normální funkci imunitního systému a snižuje únavu a vyčerpání.

    Guarana jako přírodní stimulant

    Guarana potěší i pravidelné pijáky kávy, na které už kofein příliš nepůsobí. Přírodní stimulant guarana zvyšuje produkci energie, snižuje únavu a odbourává vyčerpání. Dokonce má tendence posilovat kognitivní schopnosti a paměť. Guarana prospívá psychické a fyzické vitalitě a její pravidelné užívání dokonce podporuje normální funkci imunitního systému. Oproti kávě se guarana vstřebává až ve střevě, takže nedráždí žaludek a dodá nám energii na 6 až 8 hodin.

    Ginkgo biloba čití tělo a zlepšuje využití kyslíku

    Podobné účinky jako výše uvedení přírodní pomocníci, má i ginkgo biloba. V listech této – pravděpodobně nejstarší rostliny na naší planetě – najdeme flavonoidy, terpeny a další látky, které rozšiřují kapiláry v cévním řečišti, a zlepšují tak průtokové vlastnosti krve. Díky tomu ginkgo skvěle zabírá v případě akutní nebo chronické únavy, protože zlepšuje využití kyslíku v těle. Zároveň nás chrání před mozkovou mrtvicí a infarktem myokardu.

    Rate this post