• apple

    Chytrá domácnost je hudbou budoucnosti

    23.1.2023 | autor: David K. | sekce: Doplňky

    Doba jde v oblasti technologií neustále kupředu, o tom není žádných pochyb. Není se proto čemu divit, že moderní systémy také výrazným způsobem doléhají na současné domácnosti. Pojem chytrá domácnost se v průběhu posledních let dokonale zažil. A pokud si pod tímto slovním spojením náhodou nemůžete nic představit, přinášíme vám pár praktických příkladů.

    Chytrá domácnost v praxi

    Pomyslným středobodem vaší chytré domácnosti může být hlasový asistent společně s řídící jednotkou, která bude mít vše na povel. Spoustu věcí můžete ovládat hlasem. A co ovládat hlasem nepůjde, budete mít pod kontrolou prostřednictvím chytrého telefonu, tabletu nebo počítače. Ovládání na dálku a automatické režimy, to je to, co si budete moci dopřávat plnými doušky.

    Jak vypadá chytrá domácnost?

    Nejsou to však jenom hlasoví asistenti v podobě nenápadných zařízení, jak by si mohl, kdo myslet. Chytrá domácnost, to jsou primárně chytré spotřebiče, které můžete ovládat na dálku. Podobným způsobem lze ovládat také osvětlení. To může nabývat spoustu podob a barevných podání. Do segmentu chytré domácnosti spadají také inteligentní elektroinstalace, zabezpečení, vysavače, meteostanice, ale také sejfy a mnohé další.

    Inteligentní domácnost lze do nejmenšího detailu propojit s žaluziemi, roletami, vytápěním a ostatními technickými prvky domácnosti. Vše může být navíc zautomatizováno, takže například podle větru venku se vám budou přivírat žaluzie, zavírat okna a podobně. Možností je v tomto přetechnizovaném světě více než dost.

    Do chytré domácnosti lze zahrnout i kamerové systémy. Ze vzdálené dovolené si tak můžete kontrolovat, co všechno se děje ve vašem domě a kolem něj. Pro fungování takových systémů obvykle stačí jen připojení k internetu. Tak neotálejte a převeďte svoji domácnost postupně na tu chytrou, jíž si bezpochyby zamilujete.

    Rate this post