• mineral wool

    Izolaci stavby lze provádět různými způsoby

    8.1.2024 | autor: David K. | sekce: Stavba

    V současné době se stále více rozšiřuje boom kvalitních izolačních materiálů a není se čemu divit. Stále více se zdražující ceny elektřiny a plynu vedou lidi k myšlence, jak co možná nejlépe a nejefektivněji zateplit svoji nemovitost. K zateplení potřebujete zvolit vhodný izolační materiál. Jestliže si nejste jisti, jaký to bude, poradíme vám.

    Druhy izolačních materiálů

    V závislosti na tom, zda budete zateplovat střechu, stěny, strop nebo podlahu, nabízí se pochopitelně odlišné typy výrobních materiálů, s nimiž dosáhnete požadovaných cílů. Jedním z hodně oblíbených produktů je minerální vata, která má nejenom tepelné, ale také protipožární a zvukové vlastnosti.

    Jejím velkým konkurentem je polystyren často označovaný zkratkou EPS. Výjimkou není ani polyuretan a další odnože, které se pyšní součinitelem tepelné vodivosti mezi 0,03 až 0,04 W/mK. V této souvislosti lze zmínit i zástupce polyuretanové pěny.

    Ostatní druhy izolačních materiálů

    Vatou a polystyrenem to nekončí, ale začíná. Spolehnout se můžete i na takové materiály, jimiž jsou například dřevotřískové vlákniny a aerogel. U něho se jedná o vysokoporézní pevnou látku, kde se součinitel tepelné vodivosti pohybuje mez 0,013 až 0,020 W/mK. Kapitolou samou o sobě je vakuová izolace. Vakuové izolační panely disponují hodnotou 0,004 W/mK. Nejčastěji narazíte na materiály a maximální termoreflexí.

    Jako izolaci pochopitelně můžete použít i polyamid, molitan, skelnou vatu, syntetický kaučuk a jiné. Jejich užití je však ryze individuální záležitostí. Při izolování staveb a jejích prvků se samozřejmě nemusíte spoléhat pouze na tyto stavební materiály. Nabízí se také speciální termoreflexní izolační fólie, popřípadě termoreflexní izolační nátěry. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv produkt, měli byste se před jeho aplikováním vždy poradit s odborníky.

    Rate this post