• children

    Při zařizování dětského pokoje buďte kreativní

    20.2.2023 | autor: David K. | sekce: Doplňky

    Vybavování dětského pokoje je pro spoustu rodičů výzvou, zábavou a někdy může přinášet i vrásky na čele. Pokud si v tomto případě nevíte úplně rady, přinášíme vám několik praktických tipů. Věci, nad kterými je vhodné se zamyslet. Počítejte s tím, že zařizování dětského pokoje vyžaduje jistou míru kreativity a zároveň se stává investicí na delší dobu.

    Co se vám hodí do dětského pokoje?

    Začít můžete určitě výmalbou pokoje. Pokud se vám nechcete měnit základní odstín barvy, pak vsaďte na speciální nástěnné tapety s dětským motivem. Existují také nejrůznější samolepky, které můžete snadno aplikovat a zároveň jednoduše sundat, takže s přibývajícím věkem dítěte je můžete obnovovat.

    Nepodceňujte ani správnou volbu nábytku, který by neměl žádné dítko časem omrzet. Vsadit můžete opět na dětské motivy, což dokazují postele v podobě závodních aut nebo skříně v princeznovském stylu. Meze se v tomto ohledu rozhodně nekladou.

    Do značné míry myslete na praktičnost. Dnes už můžete pořídit nábytek, který lze snadno upravovat s přibývajícím věkem dítěte. Ať už jde o nejrůznější stolečky, židle a podobně.

    Nezapomínejte na detaily

    Dětský pokoj bude prostorem, kde si budou děti především hrát. Proto se zaměřte i na hrací plochy. Nabízí se například pořízení dětského hracího koberce. Ten může mít podobu nejrůznějších cest a silniček. Tímto způsobem spojíte teplo od nohou s praktickou, respektive hrací stránkou věci. Vhodné je dětem v pokoji vytvořit také dostatečné plochy pro malování. K tomu lze vyhradit stěnu se speciální fólií nebo nejrůznější tabule a podobně.

    Do jisté míry se snažte ctít přání a potřeby dítěte, které může mít svého oblíbeného hrdinu či pohádkovou postavu. Podstatné je, aby se vaše malá ratolest v takovém pokoji cítila skutečně dobře. A právě o to byste se měli postarat od A až do Z.

    Rate this post