• roof

    Rekonstrukce střechy krok za krokem

    22.2.2021 | autor: David K. | sekce: Rekonstrukce

    Plánujete novou střechu na svůj rodinný dům nebo jiný typ nemovitosti? Pak se vám jistě hodí několik hodnotných informací, podle kterých můžete postupovat. Na závěr článku pak ještě zmíníme výběr vhodné střešní krytiny.

    Začněte kontrolou stávající střechy

    Investice do nové střechy má jistě svůj důvod, k němuž jste pravděpodobně dospěli při pohledu na stávající zastřešení. Ještě, než se pustíte do objednávání jakéhokoliv materiálu a prací, ověřte si aktuální funkčnost střechy. Na mysli máme nejenom estetickou podobu krytiny, ale také to, co je pod ní.

    Typickým příkladem je samotná dřevěná vazba. Pokud je poškozená a stará, musíte vyměnit i ji. Když ji zanecháte a zvolíte jen výměnu střešní krytiny, dobře si rozmyslete celou její únosnost s přihlédnutím k novému typu tašek. Zkontrolovat byste měli také pobití střechy prkny, pokud tam jsou. Střešní latě a ostatní doplňky samozřejmě pořídíte nové.

    roof

    Volba střešní krytiny

    Ne nadarmo se říká, že střecha je základem jakékoliv stavby. Proto byste měli přihlížet také k tomu, jakou si vyberete střešní krytinu. V tomto směru máte pochopitelně na výběr. Ekonomické řešení představuje betonová taška. V jejím případě však počítejte s trochu vyšší hmotností, čemuž musí odpovídat také samotná vazba.

    Jestliže chcete vsadit na dlouholetou tradici, zaměřte se na keramickou pálenou tašku, která nabízí spoustu barevných variant a fyzických provedení. Jestliže bojujete s přílišnou hmotností střešní krytiny, nezbývá než vsadit na plech. Současné moderní plechové střechy toho z pohledu výběru mají také hodně co nabídnout.

    Nyní, když už víte, na co se máte zaměřit a jaké jsou možnosti, nezbývá než se pustit do práce. Střechu si samozřejmě můžete udělat svépomocí nebo se obrátíte na odborníky, kteří vám v ledasčem pomohou. Tak neváhejte a investujte do střechy na celý život.

    Rate this post