• fitness

    Postavte si posilovnu v domácím prostředí

    4.10.2021 | autor: David K. | sekce: Ostatní

    Každý z nás by se měl udržovat v dobré kondici. O tom není žádných pochyb. Pokud zrovna nemáte dostatek času chodit do posilovny, pak si vytvořte u sebe doma. Potom budete moci cvičit, kdy se vám zlíbí a nebudete ztrácet svůj drahocenný čas. V následujících řádcích vám přinášíme pár základních tipů, jak si takovou domácí posilovnu vytvořit.

    Začněte od hrazdy

    Když se tak zamyslíte nad tím, co by nemělo chybět v domácí posilovně, určitě nám dáte za pravdu, že to musí být hrazda. S pomocí ní můžete realizovat hned několik cviků pro různé partie těla. Další důležitou součástí posilovny jsou činky. Dnes už máte možnost zakoupit nejrůznějších činkové sety. Nemusíte se ovšem spoléhat pouze na činky. K dostání jsou také kettbelly. Jejich historie je známa více, jak 300 let. Hodí se pro silové i balistické tréninky.

    Další součástí domácí posilovny je podložka na cvičení. V rámci aerobního cvičení neopomínejte ani na švihadlo. Když vám to prostory dovolí, vsaďte na posilovací lano, odporovou gumu, posilovací kolečko nebo gymnastický míč.

    Posilovací stroje nesmí chybět

    Když si pořídíte všechny výše uvedené věci, které lze z pohledu posilovny chápat jako drobné náčiní neboli vedlejší produkty, přichází na přetřes to hlavní. Jsou to nejrůznější posilovací lavice, které vám umožní důkladně se protáhnout a věnovat se vybraným partiím těla. Z pohledu úspory volného prostoru jsou ideální volbou multifunkční věže. Ty jsou jako dělané pro realizaci více odlišných cviků najednou.

    Nakonec bychom mohli zmínit ještě další důležité věci ideální pro aerobní cvičení. Je to například klasický rotoped, eliptický trenažer, běhací pás nebo spinningové kolo. Na těchto strojích se opravdu hodně zapotíte a shodíte přebytečná kola. Většina výše uvedených produktů je cenově dostupných, takže na své si při zařizování domácí posilovny přijde opravdu každý.

    Rate this post