• architekt

    Designový architekt vám může dát cenné rady. Vyplatí se jej k projektu přizvat

    20.1.2020 | autor: David H. | sekce: Byt a dům, Inzerce

    Velice často se lze setkat s názorem, že designový architekt je sice důležitý, avšak u stavby rodinného domu zhola nepotřebný. Vše si přeci můžete zařídit sami, dle vašeho vkusu. Designový architekt se může zdát jako zbytečný luxus a nadstandard. Jenže to je chybné uvažování. Diagnózu nemoci si taky přeci můžete dohledat na internetu, ale pokud chcete mít opravdu spolehlivé výsledky, musíte k lékaři. A podobně to platí i u architekta.

    Nešetřete, nevyplatí se to

    Především je nutné si uvědomit, že investice do domu či bytu je obrovská. Často do ní vkládáte celoživotní úspory plus milionové půjčky, tak je přeci hloupost spokojit se s nedokonalým výsledkem. Pokud si architekta nevyberete, vede to ve většině případů pouze ke zklamání a postupnému odhalování nedostatků, které však nahlas nikdy nepřiznáme, protože je to přece náš vysněný dům. Bohužel, realita je jiná.

    architekt

    borevina / Pixabay

    Tip: Projektujete? Nezapomeňte na moderní větrání s rekuperací, například od firmy Zehnder.

    Odborná pomoc

    Na trhu se pohybuje spousta kvalitních architektů, kteří navrhují minimalisticky a za příznivé peníze. Je třeba zbořit představu toho, že architekt je pouze umělec, který nedokáže řešit věci prakticky a šetřit. Často vám naopak může ušetřit spoustu nákladů, a ještě dobře poradit. Architekt vám nebude vnucovat produkty společností, se kterými má smlouvu, bude hledat pro a proti v každé variantě řešení. Architekt většinou nemá důvod vám lhát, vždyť chce, abyste s ním byli spokojení a třeba ho i doporučili dál. Navíc je tu architekt i proto, aby vám pomohl utřídit myšlenky a pohlídat, aby se nadšení z jedinečné šance vytvořit si vlastní prostor neproměnilo v guláš nápadů a originalit. Má totiž zkušenosti i profesionální vědomosti, které může aplikovat přesně na váš projekt. Vhodně zvolený designový architekt vám prostě ušetří kopu práce. Vy mu sdělíte nápady a on vám ukáže, jak je uvést do praxe, nebo upozorní na možné nevýhody navrhovaného řešení. Co víc si přát?

    Rate this post