• Nepodceňujte správnou péči o zahradu

    22.7.2019 | autor: David K. | sekce: Zahrada

    Krásný, hustý a zelený trávník. To je bezpochyby sen jakéhokoliv majitele nemovitosti, potažmo zahrady. Právě letní měsíce jsou na údržbu takové plochy poměrně náročné a je třeba znát několik základních pravidel, abyste se vyvarovali jakémukoliv zasychání a znehodnocování.

    Začněte pravidelnou závlahou

    Voda je zdrojem života, a to platí nejenom u lidí, ale také u trávníku. Proto nesmíte podceňovat jeho zalévání. Jestliže máte studnu a možnost bezplatné vody, máte rozhodně vyhráno. Ideální dobou pro zalévání trávníku je ráno, kdy se vám voda krásně vsákne do půdy. Dalším vhodným pravidlem je méně časté, avšak dostatečně vydatné zalévání.

    A víte, jak poznáte, že tráva potřebuje vodu. V první řadě to bude opticky, když tráva začíná žloutnout. Dalším impulsem je i to, když se za vámi tráva nezvedá, protože nemá dostatek síly a vody. Jednoduše ji ušlapete.

    Pozor na sekání

    Trávník v létě si můžete nemile znehodnotit také špatným sekáním. V tomto případě je třeba sekat trávu raději častěji, ale na vyšší velikost. Lístky trávy by měli mát alespoň čtyři centimetry, aby nezasychaly a nevadly. Když tímto způsobem budete sekat trávu, domůžete se minimálně toho, že neztratí svoji krásně zelenou barvu. To je však za předpokladu odpovídajícího zalévání.

    Junzer / Pixabay

    Nakonec neopomínejte ani na hnojení

    Třetí a poslední rada na závěr. Vyžadujete-li od svého trávníku skutečně ideální vzhled i v létě, neměli byste v žádném případě opomíjet ani na dostatečné hnojení. Tímto krokem dopřejete svému trávníku maximální ochranu. A to například v podobě nejrůznějších výživných látek. Patří mezi ně hlavně dusík, hořčík, draslík, fosfor a mnohé jiné.

    Když se v letních měsících budete pravidelně starat o svůj trávník a čas od času mu obětujete dostatek času, pozitivní výsledek na sebe rozhodně nenechá čekat.

    5/5 - (1 vote)