• Kde všude lze použít kačírek?

    6.5.2019 | autor: David K. | sekce: Zahrada

    Kačírek je velice univerzálním doplňkem jakékoliv zahrady a prostor kolem libovolné nemovitosti. Tato kamenná drť nachází široké uplatnění v mnoha ohledech. Záleží na tom, jakou podobu zvolíte. Pokud to bude kačírek z klasického štěrku, pak se velice rychle a snadno stane stavebním prvkem, třeba jako základový materiál pod dlažbu, terasu a kamkoliv jinam.

    Když už jsme u toho stavebního užití, jistě bychom neměli zapomínat ani na drenáže. Zásyp kolem odvodňovací trubky je naprosto zřejmý, protože právě kačírek propouští dostatečné množství vody. U stavařiny však končit nebudeme.

    Okrasný kačírek a jeho využití

    Kromě toho stavebního kačírku můžete pochopitelně zakoupit i ten okrasný. S ním už lze nakládat tak, že se stane viditelnou a reprezentativní součástí vaší zahrady. Aplikován je kupříkladu v rámci mulčování, kde ve vrstvě kolem tří až pěti centimetrů vytvoříte kvalitní zázemí kolem těch správných rostlin. Ono obecně u rostlin libovolného typu nachází kačírek značné uplatnění, a to nejenom po té estetické stránce.

    Hans / Pixabay

    Vyzdobit s ním můžete i plochy kolem chodníků a jiných částí zahrady. Okrasný kačírek se stane nedílnou součástí jakékoliv zahradní architektury. A to, že nabývá přírodní podoby jen přispívá k lepšímu a originálnějšímu výsledku. Na trhu můžete zvolit libovolné typy kačírků s odlišným původem. Může jít o valounky hladké nebo kamenivo hrubší, třeba černé barvy. Vždy podle toho, k jakým účelům jej budete využívat a kde.

    Ostatně, okrasný kačírek nemusí skončit pouze na povrchu a na souši. To rozhodně ne. Aplikovat jej můžete také do nejrůznějších okrasných jezírek, kde budou tvořit jeho nedílnou část, třeba v podobě kamínkové pláže nebo jako podklad mezi vodními rostlinami.

    Okrasný kačírek je nepostradatelnou součástí libovolné zahrady a vězte, že s ním jdou dělat neuvěřitelné věci.

    Rate this post