• relax garden

    Jak nejlépe relaxovat na zahradě?

    25.11.2019 | autor: David H. | sekce: Zahrada

    V našem každodenním životě se nevyhneme všudypřítomnému stresu. I z tohoto důvodu potřebujeme mít doma své místo pro relaxaci a znovunabytí energie. Pokud máte to štěstí, že bydlíte v rodinném domě, takovým místem pro vás může být vaše zahrada.

    Odpočiňte si v houpací síti či závěsném křesle

    Jednou z možností je vytvořit si na zahradě speciální místo, koutek, který bude pro relaxaci určený. Jedním z oblíbených způsobů relaxace je relaxace v houpací síti či alespoň na ratanových či proutěných houpacích křeslech. Umožňují čtení oblíbené knihy i povídaní si s přáteli, navíc houpací sítě a nejrůznější závěsná houpací křesla umožňují i skvělé uvolnění páteře a bolavých zad. Bylo prokázáno, že houpání má také velmi pozitivní vliv na lidskou psychiku. Důležitou roli pro vaši celkovou relaxaci a uvolnění stresu má také celková atmosféra, tedy i světlo, barvy či vůně. Nepodceňte tedy ani výběr případného osvětlení, abyste mohli relaxovat i v podvečer, či jemnou vůni, například ve formě polštářků naplněných sušenými květinami.

    relax garden

    Bequest / Pixabay

    Kouzlo vlastního bazénu

    I když mnoho Čechů jezdí pravidelně na dovolenou k moři, většinou u moře nemůžeme strávit celé léto. Mnoho z nás pak touží alespoň po tom, vytvořit si „vlastní moře“ na zahradě prostřednictvím bazénu. Výhodou je, že obchody se zahrádkářskými potřebami i specializované obchody dnes nabízejí opravdu velké množství bazénů různých velikostí a druhů. Nejdostupnějšími jsou bazény, většinou nafukovací či plastové, které jen položíme na zem. Další možností je pořídit si bazén polozapuštěný, který se dobře hodí například do svahu, či celkově zapuštěný bazén.

    Zaskákejte si na trampolíně

    Skvělou možnost, jak se odreagovat a odpočinout si od každodenních starostí a stresu, představuje skákání na trampolíně. Nabídka trampolín je velmi rozmanitá, vybírat můžete z různých tvarů a velikostí, záleží jen na tom, kolik prostoru z vaší zahrady chcete trampolíně věnovat. Navíc skákání na trampolíně je i účinným pomocníkem v boji s přebytečnými kilogramy a snadným způsobem, jak zpevnit své tělo. V porovnání s jinými sportovními aktivitami, při kterých spalujete podobné množství kalorií, například s běháním, je skákaní na trampolínách z lékařského hlediska k vašim kloubům mnohem šetrnější. Cvičení zároveň pomáhá zlepšovat vaši rovnováhu, posiluje svaly celého těla a příznivě působí také na zlepšení kondice vašeho srdce a plic.

    Rate this post