• Podle čeho vybrat vyhovující pracovní stůl?

    3.9.2018 | autor: David K. | sekce: Byt a dům

    Chystáte se vybavit svoji dílnu novým pracovním stolem, na kterém budete provádět bezpočet činností a vytvářet spoustu nového? Pak vás určitě bude zajímat, jak by takový stůl měl vypadat. I když každý domácí kutil má trochu individuální požadavky, existuje několik základních pravidel, podle nichž je vhodné vybírat tento doplněk dílny či garáže. A právě s těmito informacemi vás seznámíme v následujících řádcích.

    Dejte přednost stabilitě a odpovídající váze

    Když si v hlavě tak trochu představíte, co všechno budete provádět na pracovním stolu ve své dílně, je naprosto pochopitelné, že potřebujete pevný a těžký stůl. Důraz by proto měl padnout na stabilitu. Ideálně kovová konstrukce v kombinaci s dřevem, jež vám zaručí to, že i při větší fyzické síle tlačící na dílenský stůl nebude docházet k jeho poskakování a přesouvání. Mnohdy se vyplatí pracovní stůl připevnit k podlaze.

    Myslete na vhodné rozměry

    Pokud jde o velikost pracovní plochy, záleží to především na vašich celkových rozměrech daných prostor a také na tom, co na stole budete vytvářet. Důležitá by měla být i minimální výška 880 milimetrů. Na šířku a délku pracovního stolu pak bude mít vliv to, zda k němu budou připevněny i pracovní nástroje, elektrické brousky, pily, svěráky a podobné pomůcky.

    Nepodceňujte úložné prostory

    Rozhodnete-li se investovat do většího a kvalitního pracovního stolu do dílny, děláte určitě dobře. Abyste však využili maximální potenciál tohoto prvku, myslete i na úložné prostory. Praktické jsou nejrůznější šuplíky, skříňky a police, jež lze zakomponovat pod pracovní stůl. V žádném případě by vás ale neměly omezovat v pohybu a při práci. Velice oblíbené jsou pojízdné kontejnery, s nimiž můžete pod pracovním stolem manipulovat, jak se vám zlíbí.

    Rate this post