• pool

    Zahradní jezírko předčí klasický bazén

    25.9.2023 | autor: David K. | sekce: Zahrada

    Přemýšlíte o tom, že si na zahradě vybudujete vodní plochu, která vám bude v letních měsících k užitku? Nebaví vás navštěvovat přeplněná koupaliště a raději byste si pohodu u vody vychutnali v soukromí? Potom se vám nabízí různá řešení. Jedním z nich je klasické bazén, tím dalším zahradní jezírko.

    Dejte zelenou přírodě

    Zapuštěný bazén je sice krásnou věcí, ale asi to nebude to pravé ořechové pro někoho, kdo tíhne spíše k přírodním věcem. Ve prospěch bazénu určitě hovoří rychlé provedení, snadné čištění a možnost použití bezchlorové varianty.

    Pokud si však připlatíte, můžete mít zahradní jezírko. To svým vzhledem určitě lépe zapadne do prostor zahrady. Koupat se budete ve vodě, která není chemicky ošetřená, takže nemusíte používat žádný chlor. Takové zahradní jezírko může na rozdíl od bazénu nabývat nejrůznějších podob. Navíc z něj vodu nemusíte před zimou vypouštět.

    Zvolte něco mezi

    Pokud se vám líbí to i ono popisované řešení, možná právě je ideální volbou bio bazén. Ve své podstatě se jedná o bazén zakomponovaný do koupacího jezírka. Tím pádem je vyhrazený prostor pro koupání a ten, kde například kvetou vodní rostliny a vše je navrženo do přírodna. Budoucí majitelé bio bazénů ocení hlavně celkovou variabilitu takové koupací plochy. A pokud budou v bazénu nějaké nečistoty, dokonale splynou s okolím díky spojení s koupacím jezírkem.

    Bio bazény jsou pochopitelně technologicky náročnější a díky tomu vyžadují i větší prostor pro realizaci. Ve výsledku si budete muset i připlatit oproti klasickému zahradnímu jezírko. Pro někoho to však může ideální volba pro vlastní zahradu. Ať už se rozhodnete pro jakékoliv výše popisované řešení, jeho realizaci vždy do nejmenšího detailu promyslete. Přece jenom, jedná se o investici na hodně dlouhodou dobu, která by vám měla přinášet hlavně radost.

    Rate this post