• dandelion

    Vyzkoušejte kávu z pampeliškového kořene

    5.12.2022 | autor: David K. | sekce: Ostatní

    Káva může nabývat bezpočtu podob. Mnozí z nás jsou však zvyklí na klasickou kávu z kávových zrn. Věděli jste však o tom, že si můžete připravit také kávu z pampeliškového kořene? Jestliže nevěřícně kroutíte hlavou a ptáte se, proč to vlastně dělat, přinášíme vám bližší informace.

    Pampeliškový kořen a jeho účinky

    Je pravdou, že pampeliškový kořen zná jen málokdo. Přitom jde o věc známou dlouhá staletí. Právě tento kořen obsahuje řadu látek přínosných pro tělo. Když si připravíte kávu z pampeliškového kořene, můžete své tělo poměrně efektivním způsobem zbavit přebytečné vody, protože podporuje močení.

    Pampeliškový kořen má však primárně léčebné účinky. To znamená, že vám může pomoci třeba z žaludečními obtížemi. Jeho silnou stránkou je také přínos v oblasti ledvin a jater. S pomocí kávy tohoto typu ve výsledku můžete minimalizovat riziko onemocnění močového měchýře. Někteří pak mohou ocenit i to, že káva z pampeliškového kořene potlačuje chuť k jídlu.

    Příprava pampeliškové kávy

    Nyní by bylo vhodné prozradit vám, jak vlastně připravit kávu z pampeliškového kořene. V první řadě si můžete pořídit tento extrakt. Ten následně zalijte vodou, která bude mít teplotu kolem devadesáti stupňů celsia. Praktickým měřítkem se vám stane jedna čajová lžička na sto mililitrů vody. Kávu nechte louhovat asi tři až pět minut a poté ji přeceďte. Pravdou zůstává, že kávu z pampeliškového kořene můžete připravit také ve french pressu nebo kávovaru. Možností je v tomto směru více než dost.

    Hned poté se můžete pustit do pití kávy, která se vyznačuje velice specifickou a lahodnou příchutí. Tu lze popsat jako lehce oříškový nádech spojující kyselou a sladkou chuť v jeden vynikající celek. Na kávě z pampeliškového kořene si nejenom pochutnáte, ale ve výsledku zároveň prospěje svému tělu. Přesvědčte se o tom sami.

    Rate this post