• Jak by mělo vypadat ideální pojištění nemovitosti?

    23.3.2015 | autor: redakce | sekce: Ostatní

    Pravděpodobně i vy máte úrazové, životní a třeba i havarijní pojištění. Myslíte ale i na svou domácnost? Pokud ne, tak je ten pravý čas začít. Díky vhodně nastavenému pojištění domácnosti si můžete ušetřit mnoho starostí i peněz. Poradíme s tím, jak poznáte opravdu výhodné pojištění i pro vaši domácnost!

    Nepleťte si pojmy

    Pro začátek jedno upozornění: mnoho lidí si plete pojištění domácnosti s pojištěním nemovitosti. Je důležité vědět, že se jedná o dvě rozdílné věci. Pojištění nemovitosti se vztahuje na nemovitost a její části, zatímco z pojištění domácnosti se kryjí škody na majetku movitém – tedy na vybavení vašeho bytu či domu.

    modernibyt.eu_online_ergo_cz_01Co musí dobré pojištění zahrnovat?

    Na začátku je důležité vědět, jak si správně spočítat celkovou výši pojistného. I když to zní složitě, je to velmi jednoduché. Stačí si představit situaci, kdy by v jednu chvíli bylo zničeno všechno vaše vybavení. Částka, kterou vypočítáte, by měla být minimální sumou, na kterou bude pojištění sjednáno. Ve výpočtech vám může pomoci i tato kalkulačka pojištění domácnosti.

    Pojistka by se měla vztahovat na co možná nejvíce věcí a situací, které mohou jejich poničení způsobit. Dejte si tedy dobrý pozor, jestli se pojistka vztahuje například na poničení věcí při požáru, povodni, zásahu bleskem, přepětím a podpětím apod. Určitě vás musí pojistka „krýt“ v případě krádeže a vloupání. Pojistit se můžete také proti rozbití skla vč. sklokeramické desky a akvárií apod. V rámci pojištění domácnosti nabízí pojišťovny i pojištění z občanské odpovědnosti, určitě je dobré ho mít! Velice praktickým bonusem je i asistenční služba – v případě jakéhokoliv problému se můžete ihned na pojišťovnu obrátit a nechat si pomoci. Tuto službu oceníte třeba i v případě, když si zabouchnete klíče a potřebujete rychle sehnat zámečníka apod.

    modernibyt.eu_online_ergo_cz_02Co ještě je dobré vědět o pojištění domácnosti?

    Cenu pojištění můžete snížit tím, že svůj dům zabezpečíte: jak na to se dozvíte v tomto článku. Je dobré pojištění sjednat přes internet, protože pojišťovny zde nabízejí výhodnější ceny. Přečtěte si také tyto časté dotazy k pojištění domácnosti a budete vědět vše potřebné!

    5/5 - (2 votes)