• Útulné pergoly s krbem

    23.5.2014 | autor: David K. | sekce: Zahrada

    Je to především letní a slunné období, které doslova vybízí k odpolednímu posezení u ohně. Kde jinde si ho lépe užít, než na vlastní zahradě, v dřevěné pergole s krbem. Sen mnohých z nás, jež touží po odpočinku, relaxaci a praktické letní kuchyni.

    Jak toho ale docílit? Nemáte vůbec žádnou představu, jak by taková pergola měla vypadat? Co by měla mít a jakými zásadními prvky musí disponovat? Pak vám může pomoci pergola fotogalerie – inspirace s krbem.

     

    Vybudujte si pergolu svých snů

    Ano, jsou to právě vhodně zdokumentované a již zrealizované stavby, z nichž lze načerpat spoustu inspirace. Takto vybudované prostory vám napoví mnohé o tom, kolik se do nich vejde osob, zda není vhodnější zauvažovat o výstavbě něco většího nebo naopak menšího.

    Pergoly s krbem musíte mít nejprve dobře promyšleny, abyste se mohli pustit do realizace pevných základů, na nichž je možné stavět. Pro pergoly s krbem bývá vhodnou volbou podkladu zámková dlažba, která je dostatečně odolná a při správné pokládce si zachová pěkný vzhled po dlouhou dobu.

    Otevřená či uzavřená pergola?

    Pergoly fotogalerie – inspirace s krbem může být odpovědí na to, zda se pustit do budování uzavřeného či otevřeného prostoru. Naprosto běžné jsou pergoly s krbem, které stojí jen na několika dřevěných trámech a jejich součástí je kamenný krb. Jde tak o poměrně vzdušnou variantu, jež vás připraví o určité soukromí.

    Pakliže se chcete trochu více chránit před zvědavými pohledy sousedů nebo nepříznivým počasím, je možné zvolit pergoly, jež mají alespoň dvě strany uzavřené, respektive jsou tvořeny dřevěnými rošty, které mohou být porostlé nejrůznějšími popínavými rostlinami.

    Péče o pergolu s grilem

    zahradni posezeniVzhledem k tomu, že pergoly fotogalerie – inspirace s krbem, již na první pohled napovídají, že hlavním výrobním materiálem je dřevo, je nutné počítat také s pravidelnou údržbou, která spočívá ve speciálních nátěrech.

    O samotný krb se není třeba starat, protože jeho výrobním materiálem bývá povětšinou kamen nebo cihly, jež jsou naprosto bezúdržbové. Tento prvkem tvoří i jednu plnou část pergoly.

    Nejčastějším výrobním materiálem je borovice, dub, jasan nebo modřín. V rámci střešní krytiny lze využít odlišných produktů, jako je lepenková taška nebo průhledné desky. Voleny jsou lehčí střešní krytiny.

    Příjemné posezení za nepříznivého počasí

    Moderní pergoly fotogalerie – inspirace s krbem, to je především vkusný a přírodní doplněk jakýchkoliv zahradních prostor, pod kterým se lze oddávat zábavě s přáteli nebo přípravě pokrmů i za deštivého počasí.

    Zapomeňte na zahradní grily a klasické slunečníky. Volte daleko propracovanější řešení, jež představují vkusné a dřevěné pergoly s krbem.

    Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: photostock).

    Rate this post