• Jak řešit ukládání oděvů, sportovních potřeb a dalších věcí v domácnosti

    14.11.2014 | autor: redakce | sekce: Ostatní

    Známe to všichni, v průběhu času hromadíme věci a po nějaké době začne skoro každý pociťovat nedostatek úložného prostoru.  Jsou dva hlavní způsoby řešení – zbavovat se věcí, nebo získat víc místa. Každý z nich má něco do sebe, každý je jinak náročný.

    Vytvořit seznam 50 věcí, které skutečně potřebuji?

    K vyššímu stupni lidské existence patří také nelpění na věcech. Spousta lidí pochopí různé racionální důvody, které doporučují zbavovat se věcí. Člověk bude mít kolem sebe fakticky i obrazně čisto, uvolní se energie, která bude moci volně proudit. Nepotřebné oblečení můžeme darovat potřebným a učinit tak dobrý skutek. Všechno to chápeme, ale jak se zbavit kabátu, který jsem měla na prvním rande, barevných pohlednic ze světa, vázy po babičce, výkresů dětí? S tím jsou spojené emoce, které vyhodit a zapomenout určitě nechci.

    Získat více úložného prostoru koupí či stavbou rodinného domu

    Po založení rodiny a zvyšování počtu jejích členů geometrickou řadou narůstá objem šatstva, obuvi a dalších velmi potřebných doplňků. Dvoupokojový byt přestává stačit a je třeba se poohlédnout po větším, nebo si pořídit vlastní rodinný dům. Nový moderní dům bude mít jistě nejméně jednu šatnu a další místnost na všechny úklidové prostředky a další nezbytnosti. Ve starší nemovitosti se najdou nepoužívané prostory na půdě, které je možné k ukládání věcí po úpravách využít.

    Nové úložné prostory ve stávajícím bytě

    V případě, že se člověk nechce nebo nemůže stěhovat ze stávajícího bytu či domku, a neplánuje náročnější přestavbu, je tu ještě možnost pořízení vestavěných skříní. Tento typ nábytku poskytne spoustu dalšího přehledného prostoru pro ukládání oblečení, ložního prádla, ručníků, doplňků, bot atd. Výběrem vhodného systému, kterým může být třeba drátěný program, je možné věci uspořádat, aby byly co nejpohotověji k dispozici.

    Financování nových úložných prostorcmss

    Na přestavbu a rekonstrukci se dá dopředu ušetřit třeba prostřednictvím stavebního spoření se státní podporou. Je možné využít i úvěru na rekonstrukci bez zajištění až do výše 500 000 Kč. Úvěr je možné získat i na vestavěné skříně, které se stanou pevnou součástí domácnosti.

    Rate this post