• výběr světla

    Podle čeho vybrat osvětlení bytu

    20.5.2013 | autor: redakce | sekce: Ostatní

    výběr světla

    obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: MR LIGHTMAN)

    Vybrat správné osvětlení bytu by mělo být vždy jedním ze základních kroků, které učiníte ještě před tím, než budete dokončovat váš projekt. Už v projektu je třeba počítat s tím, jaké chcete v jednotlivých místnostech světlo, jak moc silné a jak často se bude používat. Klasické visací lustry už nejsou tak moderní a dnes se spíše volí světla, která co nejméně zasahují do interiéru daného bytu nebo domu.

    Kvalita světla je také důležitá a je potřeba si uvědomit, že i světlo dotváří atmosféru interiéru a takzvané teplo domova. Hlavní světlo by mělo být vždy dostatečně silné a kvalitní. V obývacím pokoji, ložnici, ale i třeba nad stůl je vhodné doplnit dalším doplňkovým světlem, které vám bude sloužit právě ve chvílích, které nejsou spojeny se standardním užíváním, ale spíše pro doplnění a specifické situace. Lampička u postele je dnes už samozřejmostí, ale doplňkové světlo v obýváku například pod televizi, nebo za pohovkou mohou dobře dokreslit celou atmosféru daného pokoje.

    Zamyslete se dopředu nad všemi aspekty osvětlení v každé místnosti zvlášť a napište si, co v dané místnosti budete všechno dělat. Třeba vás napadne další možnost, jak využít osvětlení tam, kde byste to normálně ani nečekali.

    Rate this post