• korenova cisticka

    Kořenová čistička nabízí spoustu výhod

    21.9.2021 | autor: David K. | sekce: Zahrada, Inzerce

    V poslední době se čím dál větší procento majitelů rodinných domů nebo komerčních objektů přiklání k pořizování kořenových čističek odpadních vod. Důvodů je přemíra a jedním z nich je určitě i příslib přírodnějšího řešení. Jestliže vás zajímá, jak takové kořenové čističky fungují a jaké jsou jejich klady, začtěte se do následujících řádků.

    Funkce kořenové čističky

    Funkčnost tohoto systému je poměrně triviální. Hlavní podíl na čištění vody mají bakterie, z části také rostliny zajišťující podpůrnou funkci. Kořenová čistička díky tomu zvládá malý i velký přísun znečištěné vody. Navíc není omezována ročním obdobím. I v zimě v době vegetace rostlin funguje tak jak má.

    Ač jde ve výsledku o relativně jednoduché řešení, je třeba ho pochopitelně realizovat s maximální správností tak, aby čištění fungovalo efektivně. Součástí celého systému je septik, dávkovací šachta, vegetační filtrační pole a vsakovací objekt. Když je kořenová čistička navržena vhodně, nehrozí žádné komplikace s jejím fungováním.

    Výhody kořenové čističky

    Ona zmiňovaná jednoduchost se promítá i do minimálních nároků spojených s údržbou. Kořenová čistička se pyšní v podstatě nulovými náklady spjatými s jejím samotným provozem. V závislosti na terénu mohou některé z nich fungovat i bez elektrické energie. A pokud ji náhodou potřebují, je to v malé míře. Kořenové čističky jsou připravené na přerušovaný provoz a hodí se v podstatě do libovolného prostředí. Proto je lze instalovat nejenom u rodinných domů, ale také rekreačních objektů nebo těch komerčních a průmyslových. Výjimkou nejsou ani menší a větší obce.

    Jestliže hledáte vhodný způsob, jak čistit odpadní vody z vaší domácnosti, začněte se zajímat o kořenovou čistírnu. Vsaďte na specialistu, který vám vše zrealizuje na klíč, to znamená od prvopočátečního návrhu až po finální realizaci na klíč.

    Rate this post