• Betonové podlahy

    7.1.2019 | autor: redakce | sekce: Ostatní, Inzerce

    Betonové podlahy jsou považovány za jednu z nejpraktičtějších a nejspolehlivějších možností pro podlahy určené v dílnách, továrnách, parkovištích a řadě dalších průmyslových objektů.  Ale navzdory zjevným výhodám, jako je nenápadnost, odolnost vůči mechanickému poškození, nízké náklady na provedení, se musejí také čas od času trochu vylepšit a zrenovovat. Nenápadné malé trhlinky mohou způsobit velké problémy. Proto bychom jí měli věnovat trochu času.

    Vznik problému

    Během provozu mohou betonové podlahy vytvářet trhliny, zářezy a další závady, které porušují celistvost a pevnost konstrukce, což vede k předčasnému selhání. Takovým situacím lze zabránit včasnou opravou a údržbou. Tady bychom měli zvážit proces opravy betonových podlah. Mohou vzniknout také různé výmoly a dochází i ke zničení dilatačních spár, takže betonová podlaha se pak drolí a renovace je zde nutná. Pokud bychom nad tím mávli rukou, opravy takových problémů by se mohly mnohonásobně zvýšit.

    anaterate / Pixabay

    Jak bychom měli postupovat?

    Určitě je vhodným řešením každé takové oprava betonové podlahy nejdříve zkonzultovat s odborníky. Firem, které se touto činností zabývají je na trhu spoustu a záleží na nás, jakou si vybereme. Postup celé opravy je pak následující – hlavním úkolem přípravné fáze je vyčistit místnost a povrch podlahy před provedením oprav. Velké nečistoty a povrch musí být dokonale čistý, aby se oprava povedla na 100%. Můžeme také některé nedostatky odstranit frézováním betonu, je potřeba oprava dilatačních spár a spojů, oprava různých otvorů a podobně. Po dokončení přípravné fáze by měla být podlaha zcela suchá. Dále typ a pořadí práce závisí na typu opravy. A nezapomeňme, že kvalita přípravy značně určuje trvanlivost výsledků oprav.

    Výběr firmy a kvalita provedené práce

    Samozřejmě, že musíme také k opravě betonové podlahy přistupovat svědomitě, abychom neudělali zbytečnou chybu, která by nás stála další čas navíc nebo dokonce více financí. Všeobecný fakt, že čím je skladba betonové podlahy jednodušší, tím menší je riziko pochybení je při vzniku poruch a jejich následných opravách. Co se týká výběru odborné firmy, je to individuální. Při výběru vhodné profesionální firmy bychom mohli přihlédnout k referencím, které nabízejí recenze klientů, jenž využili služeb před námi. Také se můžeme podívat i n to, jak dlouho firma působí na trhu. A neberme nejlevnější nabídku za tu skutečně nejlepší. Mnohdy je taková nabídka na úkor kvality, což by nám jistě udělalo spíše další vrásky na čele.

    iyoworks / Pixabay

    Údržba betonové podlahy a její výhody

    Betonové podlahy jsou velmi vhodné pro kombinaci s podlahovým vytápěním, což je vzhledem k dobré tepelné vodivosti takové podlahy velmi efektivním řešením. Při dostatečné údržbě může betonová podlaha vydržet i několik let, aniž bychom ji museli nějakým způsobem renovovat nebo opravit. A vzhledem k tomu, že její všestranné využití můžeme použít prakticky ve všech objektech, lze na dokonalou betonovou podlahu položit i krytinu jakéhokoliv druhu. Broušením podlahy se vlastně vytváří matný povrch, který není kluzký. Pokud ovšem chceme mít lesklý povrch, není to problém pro odpornou firmu.

    Betonové podlahy ale nemusíme mít jen v průmyslových objektech nebo výrobních halách. Jsou součástí novostaveb a jsou žádány v komerčních objektech a veřejných prostorách, kde se dále může položit i jiná povrchová krytina.

    Rate this post