• Travní koberec – výhody, cena, údržba

    29.10.2018 | autor: David K. | sekce: Zahrada

    Na trávník můžete narazit v rámci libovolné nemovitosti. Ty pěkné trávníky se samozřejmě vyjímají kolem rodinných domů, ale i sídel firem. Pokud o něčem takovém uvažuje a normální cestou se vám nedaří vypěstovat odpovídající zeleň, přinášíme vám praktický tip.

    Vsaďte na travní koberec, se kterým se pojí spousta výhod.

    Pořiďte si travní koberec

    Travní koberec je něčím, co si objednáte u specializované firmy. Obvykle jde o komplexní služby, ale nemusí to tak být. Připraven bude povrch na vaší zahradě a pak konečně dojde k rozbalování travního koberce. Jde o trávník, který je několik měsíců pěstován pod drobnohledem specialistů a je velice kvalitní.

    Ve prospěch tohoto řešení hovoří fakt, že nový krásný „angličák“ budete mít hotový za jedno nebo dvě odpoledne. Získáte hustou trávu bez jakéhokoliv plevele a můžete si jej nechat přivést kdykoliv, ať je jaro, léto nebo podzim.

    jarmoluk / Pixabay

    Cena a údržba

    Tento luxus je vykoupen dvěma zásadními věcmi. Tou první je vyšší pořizovací cena. Ceny travních koberců se pohybují od 120 Kč za metr čtvereční a mohou přesahovat hodnotu 400 Kč za metr čtvereční. Jde samozřejmě o to, kam trávník potřebujete, jaké má být jeho složení, celková odolnost a jaké jsou požadavky na používání.

    Zadruhé je třeba počítat s tím, že se o trávník budete muset alespoň trochu starat. Nejde přece o nic umělého, ale o živý trávník. To znamená, že čas od času mu prospěje nějaké to hnojení a při velkých vedrech dostatečná závlaha.

    Pokud byste si však spočítali náklady na vypěstování trávníku svépomocí, možná se budete divit, ale mnohdy se po několika neúspěších lehce přehoupnete přes výše uvedenou cenu. Proto před zakládáním jakéhokoliv trávníku stojí vždy za zvážení, zda si jej vytvoříte svépomocí  nebo si ho prostě objednáte na klíč.

    Rate this post
    Klíčová slova: , ,