• Vyberte si hypotéku přes internet a ušetřete

    9.10.2016 | autor: redakce | sekce: Financování, Inzerce

    Mladí lidé, kteří se rozhodnou splnit si sen o vlastním bydlení, většinou nemají dostatečné množství finančních prostředků, aby si mohli vysněný dům či byt rovnou koupit. Většinou se tak obrátí na některou z bank či stavebních spořitelen s žádostí o hypoteční úvěr. Hypotéky ale v České republice nabízejí i některé nebankovní společnosti, kde mohou požadovanou půjčku získat i ti, kteří předtím v bance neuspěli. Vzhledem k tomu, že se jedná o vysoké částky, je důležité výběr vhodné hypotéky neuspěchat a pečlivě vybrat tu nejvýhodnější.

    Bankovní hypotéky jsou výhodnější, ale nejsou pro každého

    Hypotéky z bankovních sektoru, resp. od stavebních spořitelen jsou jednoznačně lepším řešením než nebankovní půjčky. Klasické bankovní hypotéky vycházejí mnohem levněji a jejich úrokové sazby jsou skutečně nízké – v současné době se pohybují okolo 1,5 %. Zatímco výše úroků je zde výhodou, požadavky na klienty jsou naopak pro mnoho lidí problémem – spousta žadatelů na bankovní hypotéku nemá šanci dosáhnout, ať už je to z důvodu nízkých příjmů, záznamu v registru dlužníků, exekuci nebo jiných příčin.

    Peníze z nebankovní hypotéky můžete použít na cokoli

    Nebankovní hypotéky se od těch tradičních bankovních liší v mnoha věcech. Především se jedná o úvěry se zajištěním – abyste mohli půjčku získat, musíte za ni ručit nemovitostí. Ta sice nemusí být vždy vaše (některé společnosti umožňují, aby za vaši půjčku ručila svou nemovitostí třetí osoba), ale bez zajištění tento úvěr získat nelze. Na druhou stranu zde mají šanci lidé s nízkými příjmy, se záznamem v registru, nezaměstnaní, lidé s exekucí apod. Specifikem nebankovních hypoték je také skutečnost, že peníze nemusíte investovat pouze do bydlení – půjčka je neúčelová, takže s penězi můžete naložit jak budete sami chtít.

    51

    Srovnání hypoték vám pomůže s výběrem

    Vybrat si správnou hypotéku je pro laika docela oříšek, protože nabídek je hodně a není snadné posoudit, která je ta pravá. Nejlepším pomocníkem, který vám usnadní výběr hypotečního úvěru (a zároveň ušetří spoustu peněz a času jsou nezávislé internetové portály, specializované na srovnání hypoték a půjček. Tomuto tématu se u nás věnuje hned několik webů, k těm nejkvalitnějším patří zejména CoolPůjčky.cz, přinášející velké množství podrobných recenzí a článků nebo portál Půjčko.cz, který se podrobně věnuje různým tématům z oblasti financí, s důrazem zejména na úvěrové produkty (půjčky, hypotéky, konsolidace apod.).

    Nevýhodnou hypotéku lze snadno refinancovat

    Pokud po nějakém čase zjistíte, že se svojí hypotékou nejste spokojení a najdete nějakou výhodnější, případně máte potíže se splácením a potřebujete nižší splátky, můžete si požádat o její refinancování. Tuto možnost nemá úplně každý, záleží mimo jiné na době fixace úrokové sazby – refinancovat lze až po jejím uplynutí. Refinancování hypotéky je ale každopádně skvělou příležitostí, jak si snížit měsíční splátku a ušetřit každý měsíc peníze, případně si zkrátit celkovou dobu splácení. Možnost převedení hypotéky k jiné bance už nabízí hned několik finančních ústavů, mnohdy mohou takto klienti ušetřit až desítky tisíc korun.

    Slevy za sjednání přes internet

    Možnost sjednat si půjčku přes internet už je dnes víceméně samozřejmostí, nejinak je tomu i u hypoték. Možná ale nevíte, že vyřízením hypotečního úvěru přes webové stránky můžete získat velmi zajímavou slevu. Spousta poskytovatelů nabízí žadatelům o hypotéku např. nižší úrokovou sazbu, pokud si hypotéku sjednají přes internet – určitě tak této možnosti využijte. 

    Rate this post