• Trendy v domovních zvoncích

    6.11.2015 | autor: redakce | sekce: Doplňky, Inzerce

    Bez zvonku se neobejde žádná domácnost. Jak jinak by o sobě dala pošťačka nebo návštěva vědět? Jaké jsou na trhu možnosti v oblasti domovních zvonků a na základě čeho zvonky vybírat?

    Doby, kdy se tlačítko muselo se zvonkem propojit kabelem, jsou dávno pryč. Trhu nyní vévodíbezdrátové zvonky. Ty zajištují pohodlí při zapojení a mohou být použity i v netradičních místnostech jako jsou sklepy, půdy nebo garáže. Modely na baterie jsou volně přenosné a mají velký dosah, někdy až 100 m.

    Podívali jsme se podrobně na nabídku bezdrátových zvonků značky EMOS a sestavili jsme žebříček těch nejlepších.

    zvonky

    Většina zvonků této značky je vybavena funkcí self-learning. Jedná se o způsob párování tlačítka se zvonkem. Zvonky nejsou spárovány s tlačítkem přímo z výroby, ale páruje se každé tlačítko s každým zvonkem zvlášť. Nemůže se tak stát, že by např. sousedův zvonek rušil ten váš.  Díky této funkci si můžete vytvářet vlastní sety dle individuálních potřeb (pouze v případě, že to zvonek umožňuje).

    Každý zvonek má tlačítko napájeno na baterie. Samotná vnitřní stanice může být také na baterie nebo se zapojuje přímo do elektrické sítě. Zde již tedy záleží na požadavcích a možnostech uživatele. Dosah tlačítka je až 120 m od stanice. Jelikož se jedná o bezdrátový přenos, je potřeba myslet také na faktory, které mohou tento dosah snížit. Jedná se především o kovové podklady nebo hustou stavební zástavbu.

    A které modely se umístili na vítězných příčkách?

    První místo zaujímá model P5710. Tento zvonek je k dostání v několika variantách (jedno tlačítko – jeden přijímač, dvě tlačítka – jeden přijímač, jedno tlačítko – dva přijímače). Zvonek se s tlačítky páruje pomocí funkce self-learning, umožňuje nastavit 3 různé melodie a dosah tlačítka je až 100 m. Jednoduchý a decentní design v kombinace bílé a šedé barvy nikoho neurazí.

    Druhé místo zaujal zvonek P5720, který je vybaven 32 melodiemi a má dosah 100 m. Jak vnitřní stanici, tak zvonek je na baterie, takže oba komponenty můžete volně přenášet. Můžete si vnitřní jednotku vzít třeba na zahradu a neustále budete mít přehled o tom, jestli k vám nejde návštěva.

    Třetí příčku zaujal model P5721. Disponuje 16 melodiemi a dosahem až 100 m. Tento model má vnitřní stanici, která se zapojuje do elektrické sítě. Velkou výhodou je ale průchozí zásuvka na zvonku, takže zapojením zvonku nemáte zásuvku mimo provoz, ale můžete ji využít k zapojení jiného spotřebiče.

    Neváhejte tedy se zakoupením nového zvonku a ten starý vyhoďte. Jistě nebudete litovat. Na trhu je nepřeberné množství modelů a značek s různými funkcemi.

    Rate this post
    Klíčová slova: