• Výběr typu matrace

    31.10.2013 | autor: redakce | sekce: Ostatní

    Pořizujete si novou matraci? Pak si dejte na jejím výběru opravdu záležet, neboť vaše volba může zásadně ovlivnit i kvalitu spánku. Současná nabídka matrací je skutečně velmi pestrá, proto si zkusme přiblížit základní druhy matrací a jejich výhody.

    Pružinová matrace CLASSICK orientaci vám může pomoci několik kritérií. Zkuste si odpovědět na pár otázek. Jaká je finanční hranice, za kterou už nejste ochotni zajít? Máte nadváhu? Jste vysoký? Kolik je vám let? Odpovědi k těmto otázkám vám usnadní výběr matrace, i když se to nezdá, tak i věk a váha může hrát velmi důležitou roli.

    Typy matrací

    • Pěnové matrace jsou vyrobené z vysoce kvalitní pěny, která tvoří jádro matrace. Velmi dobře kopírují křivky těla a zajistí dostatečnou oporu páteře. Pro jejich výrobu se používají různé typy pěn (velmi oblíbená je takzvaná studená pěna).
    • Taštičková matrace patří do kategorie velmi luxusních a kvalitních pružinových matrací, které mají vynikající ortopedické vlastnosti. Jejich jádro je tvořené velkým množstvím malých pružinek, které jsou zapouzdřeny v samostatných taštičkách z netkané textilie. Pružiny dokonale reagují na jakékoliv nerovnosti lidského těla.
    • Kokosové matrace mají velmi dobré termické vlastnosti. Kosové vlákno je lehké, prodyšné a je vhodné i pro alergiky. Jádro matrace tvoří kokosová vložka, která je vyrobena ze skořápek kokosových ořechů. Jedná se o čistě přírodní produkt. Kokosové matrace jsou spíše tvrdší, vhodné pro každého, koho trápí časté bolesti zad.
    • Pružinové matrace mají jako základ pružiny, které se nazývají Bonell. Jejich výhodou je velmi dobrá prodyšnost.
    • Zdravotní matrace mají ty nejlepší ortopedické vlastnosti a jsou vhodné zejména pro osoby, které jsou dlouhodobě upoutány na lůžko.

    Zvláštní kategorii pak tvoří dětská matrace. Musí splňovat ty nejpřísnější hygienické a ortopedické požadavky. Měla by být dostatečně prodyšná, snadno udržovatelná a pevná. I zde můžete zvolit pěnovou matraci, pružinovou nebo kokosovou. Matrace musí být především kvalitní, aby zaručila dítěti zdravý a klidný spánek.

    Rate this post