• dog

    Co všechno můžete udělat pro zdraví svých psích miláčků?

    22.8.2022 | autor: David K. | sekce: Ostatní

    Pes je jedním z nejvěrnějších přátel člověka, o tom jistě není žádných pochyb. Čtyřnozí mazlíčci se stávají nedílnou součástí našich rodin a jsou v podstatě jejími právoplatnými členy. Přináším nám radost, dostatek pohybu a každodenní lepší náladu. Možná právě proto bychom měli přemýšlet o tom, co všechno my jako jejich majitelé můžeme udělat pro jejich zdraví.

    Starejte se o psy svědomitě

    V první řadě byste své psí miláčky měli chránit před nejrůznějšími parazity. Ty lze obvykle chytnou při venkovních procházkách anebo při kontaktu s ostatními zvířaty. Typickými příklady jsou všenky, blechy, klíšťat a jiné. Proti těmto parazitům pochopitelně existuje mnoho zbraní. Od speciální stravy, přes kapičky, až po napuštěné obojky.

    Pro zdraví svých čtyřnohých mazlíčků uděláte mnoho také tím, když jim budete pravidelně čistit chrup. Jakékoliv budoucí obtíže s chrupem se totiž pojí nejenom s bolestí zvířete, ale mohou být náročné i pro vaši peněženku o zvěrolékaře. K pravidelnému čištění chrupu patří také péče o tlapky a drápy. Zapomínat byste neměli ani na čištění uší.

    Zdraví psa na prvním místě

    Nejsou to však jenom výše uvedené věci, které byste měli dodržovat při pravidelné péči o psa. K jeho lepšímu zdraví pochopitelně můžete přispět i těmi nejmenšími detaily. Určitě se vyvarujte toho, aby svého čtyřnohého miláčka nechali zavřeného a autě, když je venku horko. Zapomeňte také na krmení psa lidským jídlem, což je pro jeho žaludek nezdravé. Raději klaďte důraz na kvalitní psí stravu. Vhodné není ani přílišné kombinování granulí a vařeného psího jídla. Preferujte raději jeden druh psí stravy.

    Tohle je určitě naprosté minimum, které můžete udělat pro zdraví svého psa. Dále k tomu přidejte i dostatek pohybu a hlavně lásky. Věřte, že takový přístup ke čtyřnohému mazlíčkovi se vám navrátí v jeho věrnosti a neutuchající lásce.

    Rate this post