• office

    Výběr kancelářské židle s ohledem na sezení

    12.6.2023 | autor: David K. | sekce: Doplňky

    Vybavujete si kancelář pro svoji každodenní práci? Potom byste neměli opomíjet na jeden z nejdůležitějších prvků těchto prostor. Tím je kancelářská židle, na které sedíte hned několik hodin denně. Přesně z těchto důvodů byste neměli podceňovat její parametry a tím pádem následný komfort.

    Na co se zaměřit při výběru židle?

    Základem všeho je určitě pohodlný a dostatečně prostorný sedák. Na něj musí navazovat i ergonomická opěrka. V nejlepším případě bude kopírovat lidskou páteř. Tím se vyhnete jakémukoliv nepřirozenému posedu. Pohlídejte i zpracování samotných područek. Ideální volbou jsou stavitelné područky. Z tohoto pohledu lze vsadit na 2D modely, ale také 4D varianty.

    Zásadní roli při výběru kancelářské židle sehrává i potahový materiál. Jestliže hledáte dokonale prodyšný materiál, vsaďte na síťovinu. V případě líbivého vzhledu se vaší volbou stane syntetická kůže. Z pohledu cena/výkon vede levnější čalounictví.

    Myslete i na ty nejmenší detaily

    Volbu kancelářské židle promýšlejte opravdu důkladně. I když se to nemusí zdát, roli sehrávají mnohé prvky přispívající k výslednému komfortu. Jedním z nich je třeba hlavová opěrka, která podpoří správné držení těla. Nezapomínejte ani na svoji váhu. Té totiž musí odpovídat nosnost kancelářského křesla nebo židle. Nosnost by měla vždy převyšovat vaši váhu, díky čemuž se prodlužuje životnost takového výrobku.

    Posledním důležitým prvkem jsou kolečka. K jejich provedení je zapotřebí přihlížet s ohledem na podlahový materiál. Například u měkkých podlah v podobě PVC je vhodné zvolit nějakou tvrdí podložku pod židli, abyste si nezničili podlahu. Alternativou koleček jsou i kluzáky.

    Výběr kancelářský židlí je skutečně neomezený. Zaměřit se můžete na naprostou klasiku, ale také na zdravotní židle. Výjimkou nejsou ani bohaté příslušenství, jímž přispějete k většímu komfortu.

    Rate this post