• Máte pocit, že dům stárne rychleji, než by měl?

    28.2.2017 | autor: redakce | sekce: Ostatní

    Přijde vám, že vaše bydlení už po pár letech není tak elegantní, jako bylo dříve? Zdá se vám, že barvy blednou, vše ztrácí styl a eleganci a už to prostě není ono? Už při prvním pohledu zvenčí na dům vám přijde, že stavba stárne rychleji, než by měla? Je to tak. Fasády domů jsou 24 hodin denně vystaveny působení vnějších vlivů a jsou nejvíce náchylné k opotřebení a ztrátě elegance. Co dělat, když chcete dodat fasádě její původní krásu?

    Stačí vyčistit!

    Ve většině případů stačí nechat fasádu důkladně vyčistit. Neustále se na ní usazuje prach, pyly, smog a další organické nečistoty. Tyto nečistoty vytváří novou vrstvu, která se neustále zvětšuje. Nová vrstva způsobuje, že barvy pod ní blednou a nejsou tak výrazné. Velké procento vlastníků domů si myslí, že původní krása fasády už je pryč. Většinou se ale jen schovává pod vrstvou nečistot. Důkladné čištění fasády nečistoty odstraní a pomůže krásné fasádě opět vyniknout.

    Jak vyčistit?

    Odstranit všechny organické nečistoty na fasádách rozhodně není jednoduchý úkol. Ani vysokotlaký vodní čistič (wapka), nemusí dosáhnout dokonalého výsledku. Pokud je proud vody příliš malý, nebude vyčištění dokonalé. Pokud je moc velký, může dojít k poškození fasády. Ideální technologií je tryskání-pískování. Jak čistí fasádu touto metodou profesionálové, se můžete podívat zde či na přiloženém videu níže. Po vyčištění se mohou na fasádě objevit i některé další nedostatky. Většinou na jejich vyřešení stačí aplikovat správný nátěr fasád.

    Nejčastěji se objeví plísně

    Nejčastějším problémem, který se objevuje na fasádách po jejich vyčištění, je výskyt plísní. Ani ty nemusely totiž být vidět pod vrstvou nečistot, ale nyní by kazily vzhled domu a navíc i narušovaly strukturu domu. Pro jejich odstranění stačí aplikovat protiplísňové nátěry. Ani výběr nátěru není jednoduchý. Záleží na stáří vašeho domu, typu fasády a stupni poškození plísněmi. Výběr nátěru i jeho aplikaci nechte na profesionálech.

    Rate this post