• Vybíráme dveře do bytu

    12.10.2015 | autor: redakce | sekce: Byt a dům

    Od nových dveří očekáváme hlavně to, že se za nimi budeme cítit bezpečně a že nám přes ně do bytu nebude táhnout. To je však velmi zjednodušeně řečeno. Volba dveří není zdaleka tak jednoduchou záležitostí, jak by se na první pohled mohlo zdát. Současná doba na dveře klade mnohem více požadavků.

    Zvláště u vchodových dveří požadujeme dobré tepelně izolační vlastnosti. Na zlepšení tepelné izolace dveří má v prvé řadě vliv kvalita a materiál zárubně a stejnou měrou je tomu tak i u dveřního křídla. Je nutné, aby dveře měly po všech stranách dvojité těsnění a také tepelně oddělený práh a zárubeň. Zkrátka zde nesmí vznikat tepelné mosty. Nízkoenergetický standard lze dnes běžně očekávat i u kvalitních plastových vchodových dveří s vícekomorovým rámem.

    dveře do bytu

    Zabezpečit dům nebo byt před nezvanými hosty, to je další ze základních úkolů, které mají dveře plnit. Aby byly dveře přesně podle našich představ, je ideální, nechat si je vyrobit na míru a v takovém materiálovém a designovém provedení, které nám bude vyhovovat. Bezpečnost našeho domova pak můžeme ještě zvýšit pořízením speciálních bezpečnostních dveří s vícenásobným těsněním po obvodu anebo opatřit vchodové dveře čtečkou otisků prstů.

    Dveře můžeme vybírat i s ohledem na jejich požadovanou barevnost. Některé plastové dveřní profily mohou být opláštěny hliníkem v doslova neomezeném počtu barevných variant. Momentálně jsou nejžádanějším druhem dveří u nás vchodové dveře s pozinkovanou úpravou a v bílém provedení.

    Moderní záležitostí, která ponechává majitelům velký světlý prostor, jsou průhledné dveřní materiály. K jejich výrobě se využívá kalené sklo odolávající nárazu a dalšímu mechanickému poškození. Dalším hitem současnosti je volba mezi kyvnými a otočnými interiérovými dveřmi. Stále jsou však nejžádanějšími interiérovými dveřmi dveře se vzhledem dřeva. Nemusí se jednat přímo o masiv, ale také mohou být vyrobeny jako dokonalá imitace dřeva, což nám zajistí jejich nižší cenovou hladinu, která však není ani na úkor funkčnosti, ani na úkor estetiky.

    Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: olovedog).

    Rate this post