• Používáme profesionální průmyslové podlahy

    10.9.2013 | autor: redakce | sekce: Stavba

    Základem každé budovy je podlaha, pokud se jedná o průmyslové objekty, výrobní závody nebo sklady, je potřeba zde vybudovat také průmyslové podlahy. Jak se liší průmyslové podlahy od běžných? Do továren, skladů a výrobních prostor jsou třeba podlahy odolné především zátěži a působení chemicky agresivního prostředí. Tyto podmínky nejlépe splňují podlahy z vysoce kvalitního betonu.

    Aby byly zachovány co nejlepší vlastnosti betonové podlahy, je třeba průmyslové betonové podlahy dobře izolovat od spodní vlhkosti. Aby tedy měla betonová podlaha maximální životnost, používá se hydroizolace HDPE.

    průmyslové podlahy

    Jak se tedy průmyslové betonové podlahy pokládají?

    Základem je betonová směs, kterou je třeba rovnoměrně nanést na celou plochu budoucí podlahy, následně je třeba povrch průmyslové podlahy znivelovat, k tomu se používají nejčastěji laserové nivelační přístroje. Průmyslové betonové podlahy musí být maximálně odolné vůči vzniku mikrotrhlin, které se pod zátěží stále zvětšují, až začnou způsobovat problémy. Tomu lze předcházet, použijí-li se správné armovací prostředky. Dříve se využívaly převážně kari sítě, v dnešní době je vhodné použít ocelové drátky, které se rozprostřou po celém objemu podlahy, jsou vysoce odolné a pružné a předávají betonové podlaze schopnost přestát mechanické vlivy bez úhony, tak vznikají drátkobetonové podlahy, někdy také označované jako pancéřové podlahy.

    Aby se zamezilo vystoupání drátků na povrch podlahy, je průmyslová podlaha zvibrována plovoucí vibrační latí, je tak dosaženo maximální životnosti průmyslové podlahy. Povrch podlahy je poté posypán plnivy a hlazen strojními rotačními hladičkami. Po následné penetraci a několika dalších nezbytných úkonech je průmyslová betonová podlaha připravena k zatížení. Kvalitní průmyslové betonové podlahy chtějí svůj čas a postup pokládky, nechte to raději na profesionálech.

    Rate this post